2016年高考英语听力真题北京卷

外语2019-05-21 09:08:54 9777
声音简介

历届高考英语听力真题(含试题答案和原文)

2016年高考英语听力试题及答案(北京卷)

本试卷共16页, 共150分。考试时间为120分钟。考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

  第一部分:听力理解(共三节:30 )

  第一节( 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 )

  听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的ABC三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话你将听一遍。

  例:What is the man going to read?

  A. A newspaper.

  B. A magazine.

  C. A book.

  答案是A

  1.What does the man want to borrow?

  A.A pencil. B.An eraser. C.A pen.

  2.What is the woman doing now?

  A.Eating. B.Going home. C.Having groupstudy.

  3.What does the man have for earthquakepreparation?

  A.A candle. B.A radio. C.A flashlight.

  4.Where does the conversation mostprobably take place?

  A.In a bank. B. In a hotel. C.In a store.

  5.Where will the man go for his holiday?

  A.Brazil. B.Denmark. C.Greece.

  第二节(10小题;每小题1.5分,共15)

  听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的ABC三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。

  听第6段材料,回答第67题。

  6.When does the supermarket close onSundays?

  A.At 5:00 pm. B.At 7:00 pm. C. At 8:00pm.

  7.What have the two speakers decided todo now?

  A.Go shopping. B.Take a walk. C.Havedinner

  听第7段材料,回答第89题。

  8.Why does the man make the call?

  A.To make a booking.

  B.To make a suggestion.

  C.To make an appointment.

  9.When will the man return from London?

  A.On March 10. B. On March 12. C. OnMarch 22.

  听第8段材料,回答第1012题。

  10.What is the possible relationshipbetween the two speakers ?

  A.Headmaster and teacher.

  B.Manager and customer.

  C.Boss and clerk.

  11.On which of following days will womanwork?

  A.Wednesday. B. Saturday. C. Sunday.

  12.How often will the woman haveon-the-job training?

  A. Once a week. B. Once a month. C. Oncea year.

  听第9段材料,回答第1315题。

  13.What is the speaker mainly talkingabout?

  A.Course materials.

  B. After-school activities.

  C. Changes in the timetable.

  14.What will the first class be today?

  A.English. B.History. C.Art.

  15.Which group will meet on Friday?

  A.The debating group.

  B.The handball group.

  C.The music group.

  第三节(5小题;每小题1.5分,共7.5)

  听下面一段对话,完成第16至第20五道小题,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有20秒钟的时间阅读试题,听完后你将有60秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。

 SHAPE  \* MERGEFORMAT

英语(北京卷)参考答案

  第一部分:听力理解(共三节,30 )

  第一节( 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 )

  1. A 2. B 3. C 4. B 5. A

  第二节(10小题;每小题1.5分,共15)

  6. A 7. B 8. A 9. C 10. C

  11. B 12. B 13. C 14. A 15. C

  第三节(5小题;每小题1.5分,共7.5)

  每小题1.5分。如果出现拼写错误不计分;出现大小写、单复数错误扣0.5;如每小题超过一个词不计分。

  16.1211/12-11/Twelve-Eleven/twelve-eleven/Twelve-eleven/TWELVE-ELEVEN

  17. Hogarth/HOGARTH

  18. taxi

  19. Tower/TOWER

  20. outside

听力材料第一节

1.

M: Oh, I forgot to bring a pencil again. Doyou have an extra one? 

W: Sorry, I don't.I have a couple of pensthough. Will that work?

M: Probably not. Ineed to be able to erasemy work. Thanks anyway.

W: Ask Steve. He might have a pencil.

2.

M: Where are you heading in such ahurry? 

W: I'm heading home.

M: Are we still going to have group studytonight? 

W: Yeah. I'm just going home to havesomething to eat. Then, I'll be back.

M: OK. See you then. 

3.

W: Jim, did you feel the earthquake lastnight? 

M: Oh, yeah. Of course. 

W: Are you prepared for a bigger one?

M:  No, not really. 

W: Well, you should have something ready,just in case like a portable radio, a flashlight and some candles andmatches. 

M: Oh, I'll just have a flashlight.

4.

W: Good afternoon.Can I help you? 

M: Good afternoon.I'd like to book a roomwith a double bed. 

W: Wait a minute.Sorry, we have no roomslike that now, but we have a room with a single bed. Is that OK? 

M: I guess I'll have to take that room. 

5.

W: Where are you going for your holiday?Will you go to Greece as usual? 

M: My parents want to go somewheredifferent this time. So they've booked a holiday in Brazil.

W: It sounds nice. 

M: Although I'd like to go to Denmark, Ihave to go with my parents

第二节6.

W: Jeff, I'm goingto the supermarket. Doyou want to come with me? 

M: I think the supermarket is close now.

W: Oh, when does it close? 

M: It closes at 5p.m. on Sundays.

W: That's too bad.

M: Don't worry. We can go tomorrow morning.It opens at 8: 00 am.

W: All right. What shall we do now? 

M: Let's take a walk first. My sister willget here at about 7: 00 pm and then we can go out to dinner together. 

W: OK, let's go. 

7.

W: Rosette Ticket Office. Can I helpyou? 

M:  Yes. I'd like to reserve a roundtrip to London next week.

W:  When do you plan to leave?

M: On March the12th. 

W: Well, there are two flights to Londonthat day. At ten am and nine pm. Which one do you prefer?

M:  I'd like to leave at 9 pm. It'smore convenient for me.

W:  That will be a BA flight.

M: OK.

W: When would you like to fly back? 

M: On March the22nd. Er... how much will itbe?

W: 600 dollars.

M: That sounds good.

W: Well, I'll book the seats for you rightaway. And if you want to make a change, please call me before March the 10th.

M: OK. 

8.

M: Hello, Mary.We've decided to put you inthe dress department.

W: Oh, thatsgreat.

M:   Now, you work five days aweek. We are closed on Wednesday and Sunday.

W:  Do we get overtime for Saturday?

M:   Well, actually, we offer anextra four dollars an hour.

W: What are my duties? 

M: Apart from serving the customers, you'llalso do the window dressing.

W: Great. I'll enjoy that. Em, what aboutvacation? 

M:  Well, it's two weeks in the firsttwo years and rises to four weeks in your third year with us.

W:  Do I have on the jobtraining? 

M:  We do give you on the jobtraining, once every month during normal hours. So, youll be paid for that.

W:  Will that be on a set date? 

M:  Yes, the first Tuesday of everymonth.

W:  Great!

M:  Anything else?

W:  No, thank you.

第三节9.

Hello, everyone.Ivegot something to tell you, so please listen carefully. There are some changesin the timetable for today. You start with English as usual, then BusinessStudies and after the break, History and Art. Because of the changes in thetimetable, your Business Studies this morning wont bein Room 313. Instead,itll be in Room 303. Now, thechanges in after-school activities this week.The debating group will meettoday. Theres handball practice on Thursday, thats tomorrow, for those of you who want to get into the school team.And on Friday,the music group will meet to prepare for the school performance.Finally, lets see, who is on duty today. George, its your turn, right?

10.

W: Front Desk.Good evening. Can I helpyou? 

M: Hello. This is Mr. Hogarth, in Room1211. Would you arrange a taxi for me for tomorrow afternoon?

W: No problem.Where do you want the taxi totake you?

M: Well, I have a business meeting at 2: 00at the MQ Tower. 

W: Its only a20-minute drive and the traffic will be good at that time.

M: Then 1: 30 will be fine. No, make it 1:20, to be on the safe side.

W: OK. Would you like to order a taxi foryour return? 

M: Good idea! Could you make sure the taxiwill be waiting for me outside at 8: 00 pm.

W: Dont worry.Well take care of that. Your telephone number?

M: 61 293 3120 97

W: Your name again? 

M: George Hogarth,Room 1211. 

W: The taxi should arrive at the hotel at1: 20 pm. and should be waiting for you outside the MQ Tower at 8: 00 pm. Am Iright. 

M: Yes, thank you

 



用户评论(3)
展示条数:
20条
  • 20条
  • 50条
  • 100条

表情0/300
听书、听课、听段子 6亿用户的选择!
下载客户端